Tips för att hitta ett måleri

Har det blivit dags att måla om hemma? Oavsett om det ska målas invändigt eller utvändigt är det en klok idé att anlita en målerifirma för jobbet. De vet precis hur de ska göra, vilka färger som är bra och du slipper dessutom göra arbetet själv. Ibland kan det kännas lite skrämmande att anlita ett främmande företag, men vi har en del tips att förse dig med för att du ska kunna välja rätt.

Läs recensioner och omdömen

På diverse webbsidor kan du söka efter byggföretag i ditt närområde och även läsa omdömen som andra kunder har lämnat. Det kan hjälpa dig att bilda en uppfattning om hur det är att anlita ett företag. Upprepade negativa recensioner är troligtvis ett tecken på att du ska leta efter ett annat företag istället. Det är också viktigt att du själv lämnar omdöme om måleriföretaget för att låta andra ta del av din upplevelse.

Begär offerter från många företag

De flesta måleriföretagen erbjuder kostnadsfria offerter där du kan se hur mycket projektet kommer att kosta. Det bästa är om du ber om en specificerad offert där du kan se exakt hur mycket företaget tar betalt för de olika delarna, så som arbetskostnad, material och annat. Rotavdrag kan utnyttjas på arbetskostnaden, men materialkostnad står du själv för. Det kan skilja en hel del mellan hur mycket olika företag räknar för material och det är onödigt att betala för mycket.

Kontrollera F-skatt och rotavdrag

Om du är berättigad till rotavdrag bör du först och främst kontrollera att firman du anlitar har F-skatt. Det finns många andra regler kring rotavdrag gällande var arbetet får utföras. Oftast har måleribolagen kunskap om detta och de vet också vilka arbeten som ingår. Ansökan om rotavdrag sker via firman, du behöver inte göra någonting själv. Det är en del av arbetskostnaden som dras av när du utnyttjar detta avdrag och inte några andra kostnader.