Balkongrenovering

Det finns flera anledningar till att renovera din balkong. För det första så är det viktigt att med jämna mellanrum renovera balkongen i säkerhetssyfte, både för dig och för dina grannars skull. Balkonger är ständigt utsatta för yttre påverkan av bland annat väder, fukt och vind. Vilket gör att de så småningom börjar rosta eller att fuktskador och sprickor uppstår. Om du är i behov av att byta balkongdörren så kan vi tipsa om att köpa en dörr med inbyggd myggnätsdörr, eller i varje fall är anpassad för en sådan.

För det andra kommer en nyligen renoverad balkong att höja värdet avsevärt på din bostad. Även om du inte har planer på att flytta kan det ändå vara skönt att veta att det är en form av investering. Slutligen kommer en ny och fräsch balkong givetvis att leda till ökad trivsel för dig som bor där, då balkongen många gånger är den enda chansen till utomhusvistelse i bostaden.

Hur vet man när det är dags att renovera sin balkong?

När balkongen behöver renoveras kan variera beroende på vad för slags balkong du har. Rör det sig om en öppen balkong i betong krävs en renovering åtminstone vart femtonde år, vilket beror på att den omgivande miljön påverkar säkerheten med åren. Trots att du inte alltid kan se behovet av en ny balkong innebär det inte att problemet inte finns där, eftersom det kan finnas skador som inte syns. Andra typer av balkonger bör även de genomgå regelbundna besiktningar, då det krävs underhållning för alla typer av burspråk.

Kännetecken att hålla utkik efter

Det finns vissa varningssignaler som kan tyda på att din balkong kan vara i riskzonen. Skulle du upptäcka rost på balkongen eller någon omgivande balk kan det innebära fara. Ytterligare kännetecken kan vara sprickor och färglossning. Har balkongen över din egen sprickor på sin undersida kan det betyda att den har råkat ut för fuktskador. Prata därför med dina grannar om du skulle upptäcka något sådant och försök att vara så uppmärksam på tänkbara defekter som kan uppstå.

Passa på att se över fönstren

När du ändå håller på med ett större renoveringsarbete vilket en balkongrenovering är, så kan det vara bra att försöka få så mycket som möjligt gjort. Om fastighetens fönster är i dåligt skick kan det vara en god idé att få dem utbytta i samband med balkongrenoveringen, eftersom arbetet ändå innebär en störning för hyresgästen.