Armering

Armering används för att förhindra att stålkonstruktioner helt utan förvarning spricker då den stärker betongen och håller ihop dess olika byggdelar. Den bidrar till en ökad hållbarhet och gör det svårare för sprickor och deformeringar att uppstå. När det kommer till armering finns det två olika typer; kraftupptagande och icke kraftupptagande armering. Den kraftupptagande ger hållfasthet till konstruktionen medan den andra istället stabiliserar och fixerar den kraftupptagande armeringen.

Sedan 1800-talet har armering av betong skett med stål och är idag vanligt förekommande vid exempelvis lättbetongkonstruktioner. Tidigare när väggar byggdes var de betydligt tjockare än dagens väggar, men med hjälp av armering kan de nu byggas tunnare och ändå uppnå en hög hållfasthet. Detta gör att en mindre mängd betong behöver användas. Det finns också olika kvaliteter på armeringen och vilken som behövs beror på egenskaperna hos stålet som används.

Om du är ute efter armeringsprodukter till ett bra pris kan du hitta det hos Göteborgs Handelsstål. Det är en liten men trygg stålgrossist som har ett brett sortiment av produkter för armering. Alla deras produkter är dessutom SBS-certifierande, vilket grundar för en hög kvalitet. Här hittar du bland annat armeringsjärn, armeringsnät, armeringsdistanser, bistål och kantbalksbyglar. Du kan välja bland standardprodukter eller att få dina produkter specialgjorda efter dina specifikationer.